Fyysinen hyvinvointi

Lysähtänyt työhönpalaaja osa 3. Mitä voit tehdä?

Näillä vinkeillä saat ryhtiäsi oikenemaan ja liikkuvuutta kiristyneisiin lihaksiin.

  1. Seiso suorassa ja anna käsien roikkua sivulla. Jos sinulla on käsipainot, ota ne käsiisi. Tee pumppaavaa liikettä nostamalla hartioita korviin ja alas. Anna käsien roikkua suorana. Liikkeen nimi on olankohautus. Saat dynaamista pumppaavaa liikettä epäkäslihaksen yläosaan. Aineenvaihdunta siellä paranee. Pumppaa 3×12 kertaa.
  2. Seiso edelleen hyvässä ryhdissä. Keskity nyt lapohin. Yritä hahmottaa lapaluun reunat ja jännitä lapojen välisiä lihaksia, siten että ryhtisi on ylväs ja mahdollisimman hyvä. Tunnustele, miltä tämä tuntuu. Jouduitko korjaamaan jompaa kumpaa puolta enemmän kuin toista? Voisitko kiinnittää päivän aikana huomiota tähän tunteeseen lapojen välissä ja aina muistaessasi korjata ryhtiäsi lavoista alkaen. Hyvä ryhti lähtee lapaluun asennosta.
  3. Venytä rintalihaksia asettumalla oviaukkoon siten, että laitat molemmat kätesi oviaukon reunoille 45° kulmassa. Nojaudu eteenpäin. Anna rintalihaksen keskiosan venyä.
  4. Venytä lonkankoukistajat, jotka kiristyvät istuessasi. Astu toisella jalalla taakse, takajalan varpaat ovat maassa ja kantapää ilmassa. Etujalan koko jalkapohja on maassa. Työnnä lantiota kevyesti eteenpäin, kunnes tunnet venytyksen takajalan lonkankoukistajassa. Tehosta venytystä kääntämällä ylävartaloa etujalan puoleen. Pidä kuitenkin lantio suoraan eteenpäin ja tue selkää pitämällä kevyt tuki vatsalihaksilla.

Aika usein ajattelemme, että meidän tulee venyttää niskaa ja epäkäslihaksen yläosaa jos niskamme on kipeä. Mietipä kuinka monta kertaa olet pyörittänyt päätäsi ja venyttänyt niskaa painamalla päätä toista olkapäätä kohti. On hyvä kuitenkin huomata, että niska on esim. näyttöpäätettä katsellessa jo venyneenä. Venytys ja koko päivän venyneelle ei ole ehkä tarpeellista. Tärkeämpää voisikin olla venyttää kiristynyttä etupuolta (esim. rintalihakset) sekä antaa dynaamista pumppausta venyneille niskan lihaksille.

You have only one life, make it your masterpiece!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s