Fyysinen hyvinvointi, Henkinen hyvinvointi, Yleinen

Nuku paremmin painopeitolla

Muistatko millaisia täkkejä ”ennen” oli? Raskaita ja rauhoittavia, puuvillatäytteisiä…

Olen jo pitkään etsinyt painavaa täkkiä. En nuku hyvin näillä höyhenenkevyillä paksuilla ja ilmavilla täkeillä vaan haluan tuntea peiton painon päälläni. En ole muutenkaan mikään mestarinukkuja, joten kaikki apu rauhoittumiseen on tervetullutta. Viime kesänä luin ensimmäisen kerran painopeitoista ja niinhän siinä kävi, että hankin sellaisen viikonloppuna.

Painopeittoni painaa 7 kg

Peitto painaa 7kg ja tuntuu todellakin paljon painavammalta kuin tavalliset peitot. Painopeiton sanotaan rauhoittavan painon ja paineen vuoksi. Esite lupailee kehon hyvänolon hormonien vapautumista. Peiton paino tulee pienistä lasihelmistä, joita on ommeltu 120 ruutuun. Ulkokangas on puuvillaa. Peittoa suositellaan testattavan aluksi sohvalla hereillä ollessa tai nukkuessa ainoastaan jalkojen päällä, jotta yöllä ei iske paniikki jos sattuisi heräämään painavan peiton alla. Minä testasin peittoa heti reippaasti koko yön sillä nukkuen ja selvisin ilman paniikkia 🙂 .

Peitto tuntuu painavalta eikä sen alla ole yhtä helppo kääntyillä kuin tavallisen peiton alla. Paine siis rauhoittaa ja estää turhaa pyöriskelyä. Saan niskani helposti yöllä jäykäksi (vaikka millaisia tyynyjä kokeilen) mutta jostain syystä painopeitolla nukkuessani on niskakin rennompi. Ihmeellistä. Toistaiseksi olen siis oikein tyytyväinen.

Uni on hyvinvointimme kivijalka

Uni ja palautuminen on nostettu uusissa liikuntasuosituksissa kaikista tärkeimmäksi hyvinvointimme pilariksi, ikään kuin kivijalaksi, jolla kaikki muu sitten lepää. Minä panostan nykyään yhä enemmän ja enemmän uneen. Olen alkanut mennä paljon aikaisemmin nukkumaan kuin muutama vuosi sitten ja tämä tuntuu kyllä olossa ja jaksamisessa.

Paljonko sinä nukut yössä? Koetko, että se riittää? Oletko aamulla levännyt ja palautunut? Voitko tehdä jotain muutoksia?

You have only one life, make it your masterpiece!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s