Henkinen hyvinvointi, positiivinen psykologia

SawubonaūüćÄ Hei, mit√§ Sinulle kuuluu?

Niin, mitä sinulle kuuluu? Eikö tunnukin hyvältä, kun joku kysyy niin ja vielä paremmalta jos kysyjä oikeasti kuuntelee vastauksesi.

Yhteenkuuluvuus, merkityksellisyys

Meillä kaikilla on tunne tulla kuulluksi ja nähdyksi tunteiden ja kuulumistemme kanssa. Tämän hetken länsimainen maailma kannustaa ihmisiä individualistisuuteen. Pyörimme somessa ja olemme näennäisesti yhteydessä ihmisten kanssa vaikka yhteys somen kautta onkin merkityksellisyyden kannalta aika ohut. Olisikin siis ensiarvoisen tärkeää nähdä vaivaa läheisten ihmissuhteiden rakentamisessa. Meidän on tärkeää kokea yhteenkuuluvuutta. Yhtenkuuluvuuden kokemisen on havaittu olevan yksi merkityksellisen elämän peruspilareista

Lyhyet merkitykselliset hetket

Voit arjessasi luoda lyhyitä merkityksellisiä hetkiä. Nämä luovat merkityksellisyyttä niin antajalle kuin vastaanottajalleenkin. Näillä tarkoitetaan lyhyitä vuorovaikutustilanteita, joissa voidaan kokea vastavuoroista arvostusta tai myötätuntoista yhteyttä. Tällaisia tilanteita syntyy esimerkiksi kahden vieraan myötätuntoisesta keskustelusta bussipysäkillä tai kun kollega kahvihuoneessa kysyy toiselta kuulumisia. Nämä ovat pieniä ohikiitäviä hetkiä mutta vaikuttavat sekä antajaan että vastaanottajaan positiivisesti.

Sawubona

Zulun kielen tervehdys Sawubona tarkoittaa sanatarkkaan käännettynä

I see you and by seeing you I bring you into being.

Eikö ole upea ja kaunis tapa tervehtiä toista?

Kohtaamalla toisemme teemme toisesta näkyvän.

Kenelle sinä voisit sanoa Sawubona tänään?

Minä sanon niin nyt sinulle.

2 vastausta artikkeliin “SawubonaūüćÄ Hei, mit√§ Sinulle kuuluu?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s