Kintsugi

Japanissa on vuosisatoja vanha traditio ”kintsugi”, joka tarkoittaa sananmukaisesti kultaista korjausta. Siinä rikkoutunut keraaminen astia korjataan ehjäksi sulatetulla kullalla. Kulta ei peitä säröjä vaan korostaa niitä ja tekee samalla astiasta ja sen historiasta ehjää arvokkaamman. 

Meillä kaikilla on särömme. Paljon hyvinvoinnistamme riippuu siitä, miten säröihimme suhtaudumme ja siitä, miten pääsemme eteenpäin hajottuamme pirstaleiksi.

Pyritkö sinä korjaamaan särösi siten, että kukaan ei huomaa niitä?

Pyritkö peittämään ne… ehkäpä jopa itseltäsi.

Mitä jos korjaisit särön niin, että korjaus näkyy? Antaisit korjauksen olla kaunis, näkyvä ja kertoa sinulle siitä, että olet kehittynyt. Olet tullut sen ansioista erilaiseksi, uudenlaiseksi ja kukaties myös paremmaksi, mitä se ikinä sinulle tarkoittaakaan.

The most powerful souls have risen from the depths of pain; the most enormous personalities are marred with scars

Rikki menemisessä on myös suuri mahdollisuus. Olet ehkä ihan säpäleinä mutta entäpä jos toipuessasi yhdistäisit toisiinsa ainoastaan ne toimivat palat? Sinun ei tarvitse olla samanlainen kuin aikaisemmin. Muutos, trauma, kasvupaikka, vaikeus, uupumus ja umpikuja ovat kaikki hurjia ja vaikeita kokemuksia. Ne saavat ihmisen palasiksi. Ne ovat kuitenkin myös mahdollisuuksia. Muutosta ei yleensä tapahdu, ellei ole pakko. Muutos on hankalaa mutta umpikuja avaa usein oppimisen ja kehittymisen tien.

Photo by Bruno Pires on Pexels.com

Millaisia ajatuksia sinussa synnyttää seuraava Sanna Wikströmin runo?

Mennä sirpaleiksi ja löytää omat palansa. Sitten liimata kasaan vain omat palansa, ei muiden. Tulla kauniimmaksi kuin koskaan.

Minuksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: