Positiivinen psykologia

Kukoistuksen tiede

Positiivinen psykologia on psykologian haara, joka tutkii ja pyrkii edistämään ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia, kukoistusta.

Kukoistuksen kehys

Kukoistuksen kehyksen osa-alueita ovat: myönteisyys, uppoutuminen, ihmissuhteet, merkitys, aikaansaaminen ja elinvoimaisuus. Näitä kaikkia tutkimalla ja niiden merkitystä elämässäsi pohtimalla lisäät voimavaroja, iloa ja onnen tunnetta. Positiivisessa psykologiassa on paljon harjoitteita eli interventioita, joiden avulla työkaluja otetaan käyttöön.

Kuva Joylla.fi

Voimavarat, vahvuudet

Positiivinen psykologia tarjoaa työkaluja ja keinoja yksilöiden ja yhteisöjen kukoistukseen sekä vahvuuksien ja voimavarojen löytymiseen.

Workshopit, luennot

Pidän positiivisesta psykologiasta workshopeja ja luentoja. Nämä perustuvat kukoistuksen kehykseen, jonka pohjana on Martin Seligmanin PERMA-malli. Workshop toimii loistavasti esimerkiksi seurojen ja yhdistysten tapahtumissa ja tyky-päivissä. Yrityksesi voisi auttaa työntekijöitään voimaan paremmin esimerkiksi kerran kuussa olevan luennon avulla. Tai entä jos ilahduttaisin ystäviäsi ja auttaisit heitä voimaantumaan?

Yksilövalmennukset

TULOSSA: positiivisen psykologian yksilövalmennus (ota yhteyttä jos haluat päästä testaamaan sitä ensimmäisten joukossa normaalia edullisemmalla hinnalla).

Nuorille suunnattu vahvuus-valmennus on tarjolla syksyllä 2022.

Mitä sinä saat?

Positiivisen psykologian työkalujen avulla opit vahvistamaan kukoistuksen kehyksen osa-alueita ja voit vaikuttaa omaan onnellisuuteesi.

Haluan auttaa sinua ja yhteisöäsi ehkäisemään uupumista, löytämään lisää elinvoimaa, löytämään iloa ja onnellisuutta, tuntemaan enemmän positiivisia tunteita.

Blogistani voit lukea positiivisesta psykologiasta esimerkiksi täältä:

Positiivinen psykologia

Mitä positiivisen psykologian opiskelu minulle antoi?

Positiivisen psykologian interventiotResilienssi eli psyykkinen palautumiskyky

Kiitollisuus countdown

ja sanapilven avulla klikkaamalla henkinen hyvinvointi.